Site hosted by Angelfire.com: Build your free website today!

ΛΙΛΙΘ Η ΣΚΟΤΕΙΝΗ ΘΕΑ

ΛΙΛΙΘ Η ΣΚΟΤΕΙΝΗ ΘΕΑ

ΛΙΛΙΘ Η ΣΚΟΤΕΙΝΗ ΠΛΕΥΡΑ ΤΟΥ ΕΑΥΤΟΥ ΜΑΣ

Αν κοιτάξουμε γύρω μας θα διαπιστώσουμε ότι όλα περιέχουν αντιθέσεις. Το καλό με το κακό, η μέρα με τη νύχτα, το μαύρο με το άσπρο ο Θεός, ο διάβολος, το εσωτερικό με το εξωτερικό κ.ά. Χωρίς το ένα δεν θα υπήρχε το άλλο, η παρουσία του ενός προϋποθέτει τη παρουσία του άλλου. Η Λίλιθ είναι το αντίθετο ενωτικό κομμάτι της Σελήνης.

Η Σελήνη είναι το ουράνιο σώμα που όλοι γνωρίζουμε με τις φάσεις της και την επιρροή της στη γη και κατ’ επέκταση στους ανθρώπους. Η Λίλιθ (Μαύρη Σελήνη) είναι η πλευρά που δεν φαίνεται, η πίσω πλευρά, η σκοτεινή πλευρά. Αυτό το υποθετικό σημείο προκύπτει από τη πορεία της Σελήνης δορυφόρου της Γης, και της εκλειπτικής που δημιουργεί γύρω από αυτή, διαμορφώνοντας ένα άξονα του απογείου. Έτσι σχηματίζοντας μια κενή περιοχή μια σκοτεινή πλευρά που οι Αστρολόγοι ξεκίνησαν να την ερευνούν το 1918. Η κίνηση της Μαύρης Σελήνης διαρκεί 8 χρόνια και 10 μήνες για να ολοκληρώσει μια τροχιά γύρω από τον ζωδιακό και παραμένει σε κάθε ζώδιο 8 μήνες περίπου.

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΗ ΜΑΤΙΑ

Η Λίλιθ χρησιμοποιείται από τους Αστρολόγους σε ένα γενέθλιο χάρτη, με σκοπό να πάρουμε στοιχεία για αυτά που ένα άτομο κρατάει κρυμμένα, και που ούτε εκείνο πολλές φορές δεν τα αναγνωρίζει, ή πολλές φορές τα απωθεί σαν ξένα προς εκείνο γιατί περιέχουν πόνο που δεν τον αντέχει. Πόνο που έχει να κάνει με τον ίδιο μας τον εαυτό με τα απωθημένα μας και τις φοβίες μας που μας καθορίζουν. Στη προληπτική Αστρολογία η θέση της Μαύρης Σελήνης, βοηθάει το άτομο να πετύχει τους στόχους του ελευθερώνοντάς το από βαρίδια που σέρνει μαζί του και που έχουν να κάνουν, με φθόνο, με μίσος, με ντροπή, με ενοχή, με τη σεξουαλικότητά , με τις προσωπικές πληγές. Ερευνούμε τις γωνιακές αποστάσεις που έχει με τους άλλους πλανήτες (θετικές ή αρνητικές).

Είναι τα βαθιά μας συναισθήματα που ενώ πιστεύουμε ότι τα γνωρίζουμε, αυτό που γνωρίζουμε είναι η επιφάνεια. Και για να μπορέσουμε να τα διακρίνουμε αρχικά θα πρέπει να τα αποδεχτούμε, δηλ. να αποδεχτούμε τον εαυτό μας και αργότερα συνειδητοποιώντας ότι όλοι έχουμε τη «σκοτεινή μας πλευρά» να την αναγνωρίσουμε και να προσπαθήσουμε να ζήσουμε με αυτή, γνωρίζοντας γιατί λειτουργούμε με αυτό ή με τον άλλο τρόπο. Ψάξτε για τη θέση της Λίλιθ στο ωροσκόπιό σας για να δείτε ποιους αμυντικούς μηχανισμούς χρησιμοποιείτε για να κρύψετε οποιαδήποτε συναισθηματική πληγή.

Η σκοτεινή πλευρά της Σελήνης επηρεάζει επίσης τη σεξουαλικότητά μας, σε ένα γυναικείο ωροσκόπιο η θέση της είναι πολύ σημαντική δείχνει την σεξουαλικά δυναμική γυναίκα, επίσης δηλώνει τον ιδανικό άντρα που θα ήθελε δίπλα της, και την αρσενική της πλευρά. Σε ένα αντρικό ωροσκόπιο δηλώνει τη γυναίκα που επιθυμεί ένας άντρας και τη θηλυκή του πλευρά. (γιατί όλοι έχουμε και τις δύο φύσεις ), επίσης μας δίνει στοιχεία για το πώς χρησιμοποιεί ένας άντρας τη σεξουαλικότητά του μέσα από ποιους τρόπους για να δείξει τον αντρισμό του.

Έτσι η θέση της Λίλιθ παίζει σημαντικό ρόλο σε ωροσκόπια σχέσεων, δείχνει πως αυτά τα δύο άτομα θα συμπεριφερθούν και στο ερωτικό τομέα αλλά και γενικά στη πορεία της σχέσης τους, τι είναι αυτό που τους έφερε κοντά; και πως θα λειτουργήσουν σεξουαλικά, θα καλύπτει ο ένας τον άλλον;

Τέλος η θέση της Λίλιθ δείχνει το πώς θα συμπεριφερθούμε κάτω από πίεση, δηλ. όταν κάποιος μας βλάψει πως θα κινηθούμε; (θα ανταποδώσουμε; θα αφήσουμε να ξεχαστεί το θέμα, θα θελήσουμε να φτάσουμε στα άκρα;) εδώ η Λίλιθ εκφράζει κάτι από το μητρικό της ένστικτο, όπως και η Σελήνη, η διαφορά είναι ότι η Λίλιθ θα έφτανε στα άκρα για να προστατέψει αυτούς που αγαπάει, τα δικά της άτομα ή εκείνα που θεωρεί δικά της.

ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΛΙΛΙΘ: Μυστήριο Έχθρα Μίσος Ζήλια Καταστροφή Ενοχή Φαντασία Κίνδυνος Σκοτάδι Εξαπάτηση Αποπλάνηση Έλεγχος Σεξουαλική δύναμη

Γίνονται προβλέψεις ιδιαίτερα για τα ερωτικά θέματα, οι Αστρολόγοι αφ’ ενός συγκρίνουν τις θέσεις της Μαύρης Σελήνης των δύο ατόμων και αφ’ ετέρου με τη διέλευση της Μαύρης Σελήνης από θέματα που αφορούν τον αισθηματικό μας τομέα μπορούν να διακρίνουν και να προβλέψουν το πόσο θα είναι σημαντική αυτή η σχέση και πως θα εξελιχθεί.

ΜΥΘΟΛΟΓΙΚΗ ΜΑΤΙΑ Στη μυθολογία η Λίλιθ ήταν γνωστή ως μάγισσα, δαίμονας, λέγεται ότι δολοφονούσε μικρά παιδιά. Θεωρείτε η πρώτη γυναίκα στο κήπο της Εδέμ σύμφωνα με την Εβραϊκή μυθολογία η οποία αρνήθηκε να υποταχτεί στις ανθρώπινες αδυναμίες. Οι Αιγύπτιοι την ονόμαζαν Nephthys. Το όνομα Λίλιθ – Lilith, προέρχεται από τη παλαιά σημιτική λέξη για τη νύχτα, «lel» ή «lelath». Στα αραβικά «laylah» σημαίνει φάντασμα. Οι ερευνητές την συνδέουν με τη κάρτα ταρώ με τον αριθμό 13 που αντιστοιχεί στη κάρτα του Θάνατου, και που έχει επίδραση από τον πλανήτη Πλούτωνα και συμβολίζει την αναγέννηση, το γκρέμισμα παλιών καταστάσεων με σκοπό να φτιαχτούν καινούργια σε πιο γερές βάσεις. Επίσης συνδέεται με τις θεές Περσεφόνη, Αθηνά, Εκάτη. Συνδέεται με τη κουκουβάγια που συμβολίζει τη μυστικότητα και τη φρόνηση και επίσης με τις γάτες.