Site hosted by Angelfire.com: Build your free website today!

ΑΛΛΑΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ

Το ΦΕΝΓΚ ΣΟΥΙ , είναι μια πανάρχαια κινέζικη τέχνη και έχει σαν κεντρικό της γνώμονα την θεωρία της αρμονίας του ανθρώπου με το περιβάλλον του, ο άνθρωπος πρέπει να ζει αρμονικά με το περιβάλλον γύρω του και να χρησιμοποιεί σωστά και προς όφελός του την ενέργεια που υπάρχει σε αυτό.

Το ΦΕΝΓΚ ΣΟΥΙ , ετυμολογικά σημαίνει (αέρας και νερό) που είναι δύο από τις βασικές ενέργειες που υπάρχουν γύρω μας, και εφόσον εκ των πραγμάτων είμαστε υποχρεωμένοι να ζούμε με το περιβάλλον μας, θα πρέπει αυτή η συνύπαρξη να γίνετε αρμονικά, κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει, και όλοι γνωρίζουμε την αρνητική επίδραση από εμάς προς το περιβάλλον και τις επιπτώσεις που έχουμε από την αρνητική μας στάση. Η τεχνική αυτή μας βοηθάει να έχουμε μια επαφή σωστή με το περιβάλλον και να παίρνουμε όσο μπορούμε τα θετικά αποτελέσματα από αυτό.

Οι κινέζοι δίνουν πολύ μεγάλη σημασία στο χτίσιμο ενός σπιτιού, δηλ. τα παράθυρα και οι πόρτες που θα κοιτάνε και ο κάθε χώρος να παίρνει την ενέργεια (chi) από το περιβάλλον γύρω από το σπίτι αρμονικά, αυτό είναι πολύ δύσκολο για τους πιο πολλούς γιατί τα σπίτια είναι χτισμένα σε πόλεις μεγάλες, σε πολυκατοικίες, σαν μικρά κλουβιά και δυστυχώς δεν μπορούμε να επέμβουμε σε αυτό. Έτσι αυτό που μας μένει είναι να κάνουμε το χώρο που έχουμε (αναγκαστικά) καλύτερο, χρησιμοποιώντας την μέθοδο του ΦΕΝΓΚ ΣΟΥΙ, το ζητούμενό μας είναι στο χώρο που ζούμε να μπορεί να κυκλοφορεί η ενέργεια (chi) σωστά και να μας φέρνει τις ευεργετικές του ιδιότητες στην ζωή μας.

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΟΤΙ Η ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΜΕ ΘΑ ΑΡΧΙΣΕΙ ΝΑ ΦΑΙΝΕΤΕ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 6 ΜΗΝΕΣ.

Πρώτη μας κίνηση είναι να διώξουμε οτιδήποτε έχει να κάνει με τον θάνατο, διώξτε από το χώρο σας αποξηραμένα λουλούδια, κομμένα λουλούδια, ζώα ταριχευμένα, χαλάκια από ζώα, γούνες κ.α. και βάλτε στο χώρο σας λουλούδια ζωντανά σε γλάστρες, με λουλούδια ή χωρίς λουλούδια, αποφύγετε τα φυτά που έχουν μυτερά φύλλα γιατί αυτά φέρνουν αρνητικές επιδράσεις (εκτός από τους κάκτους).

Τοποθετείστε ένα κάκτο στην είσοδο του σπιτιού, αυτό απομακρύνει κάθε τι αρνητικό που εισβάλλει στο χώρο σας, (οι κάκτοι θεωρούνται φυτά που διώχνουν την αρνητικότητα, παρόλο ότι έχουν αγκάθια), επίσης δίπλα στην πόρτα μας είναι πολύ καλό να έχουμε μια υδρία με νερό και λουλούδια φέρνουν θετικότητα στο σπίτι μας, να θυμάστε επίσης ότι, οι πόρτες και τα παράθυρά μας πρέπει να ανοίγουν χωρίς; εμπόδιο?? και να μπαίνει ο αέρας στο σπίτι μας.

Θα δούμε τώρα ένα; Ένα τα δωμάτια και τι πρέπει να αποφύγουμε ή να υιοθετήσουμε, υπνοδωμάτιο ένας σημαντικός χώρος, γιατί εκεί κοιμόμαστε, ξεκουραζόμαστε και χαλαρώνουμε, έτσι:

Το προσκέφαλο του κρεβατιού μας πρέπει να ακουμπάει στον τοίχο, το στρώμα μας να είναι σταθερό, να μην πέφτει φως στο κρεβάτι, να είναι όσο το δυνατόν λιτό χωρίς πολλά πράγματα γύρω και τα χρώματα απαλά.

Το σαλόνι μας είναι ο χώρος που περνάμε ώρες διασκέδασης, δεχόμαστε τους φίλους μας, βλέπουμε τηλεόραση και εκεί περνάμε ώρες που θέλουμε να είναι ευχάριστες έτσι: να τον διατηρούμε πάντα καθαρό (και αυτό πρέπει να ισχύει για όλο το σπίτι μας, γιατί η ακαταστασία δημιουργεί μπλοκάρισμα στην θετική ενέργεια), τα χρώματα να είναι πιο έντονα, να έχει άμεσο φωτισμό, να υπάρχουν παράθυρα ή πόρτες για να αερίζεται πολύ καλά.> P> Η κουζίνα μας είναι ο χώρος που ασχολούμαστε με την διατροφή μας και έχει και αυτός πολύ σημαντική επαφή με εμάς, έτσι: πρέπει να έχουμε μεγάλη και φωτεινή κουζίνα με πόρτα που να μπαίνει άνετα το φως και ο αέρας, το τραπέζι που τρώμε πρέπει να είναι στρογγυλό, τα χρώματα που ταιριάζουν είναι έντονα ζεστά χρώματα (κόκκινο-πράσινο?? μπλε-κίτρινο κα) και η καθαριότητα και η τάξη είναι απαραίτητα.

Η τουαλέτα μας συνήθως πρέπει να είναι μακριά από τα άλλα δωμάτια και όχι να φαίνετε όταν ανοίγει η εξώπορτα, ένας χώρος που δεν πρέπει αν τον γεμίζουμε με πολλά πράγματα, τα χρώματα που ταιριάζουν είναι έντονα (μπλε, πράσινο, κίτρινο κα) είναι πολύ θετικό να έχουμε στο μπάνιο μας βότσαλα και κοχύλια.

Γραφείο είναι ο χώρος που θέλουμε την ηρεμία μας για να εργαστούμε, η τάξη και η καθαριότητα θα μας βοηθήσουν στο να είμαστε πιο οργανωτικοί και με θετικά αποτελέσματα στην εργασία μας, τα χρώματα πρέπει να είναι απαλά και όχι έντονα (άσπρο, μπεζ, εκρού κα ), ποτέ μην έχετε στραμμένη την πλάτη σας στην πόρτα, έτσι διώχνετε τον κόσμο σας, τους φίλους σας, καλύψτε τις γωνίες με φυτά που διώχνουν την αρνητική ενέργεια στο χώρο, ισιώστε τα καλώδια για ευνοϊκές επικοινωνίες, τοποθετείστε κάδρα με τοπία και τοποθετείστε ένα ενυδρείο με ψάρια που θα φέρει καλοτυχία.

Θυμηθείτε: ότι ο κάθε χώρος έχει το χρώμα του και ο κάθε χώρος πρέπει να χρησιμοποιείτε για αυτό που επιλέγετε, το κόκκινο χρώμα φέρνει πλούτο και ευημερία για αυτό καλό είναι να χρησιμοποιείτε στο χώρο του γραφείου μας αντικείμενα σε κόκκινο χρώμα ή πίνακες με χρώματα ζεστά, καλύψτε τις γωνίες του σπιτιού που λειτουργούν αρνητικά με φυτά που διώχνουν την αρνητική ενέργεια, το άσπρο χρώμα και γενικότερα τα ανοιχτά χρησιμοποιήστε τα στο χώρο που κοιμάστε, και στο σαλόνι, βάλτε πίνακες με τοπία, και αφήστε την είσοδο και τα παράθυρα ανοιχτά στο φως και στον αέρα, κρατείστε τον χώρο σας καθαρό και με τάση, έτσι η ενέργεια το (chi) θα κυκλοφορεί άνετα και ελεύθερα στο σπίτι σας φέρνοντας ευτυχία και εύνοια.

Στο ΦΕΝΓΚ ΣΟΥΙ πρέπει να χρησιμοποιούμε και τα τέσσερα στοιχεία σωστά και αρμονικά στο χώρο, τα τέσσερα στοιχεία είναι: ΝΕΡΟ; ΦΩΤΙΑ - ΓΗ?? ΞΥΛΟ. Θα δούμε παρακάτω τα είδη που αντιστοιχούν στα στοιχεία έτσι ώστε να χρησιμοποιήσουμε αρμονικά στο χώρο μας, αυτό θα φέρει ισορροπία, θετική ενέργεια και αρμονία στην ζωή μας.

ΦΩΤΙΑ Υφάσματα: μετάξι Χρώμα: κόκκινο Υλικά: τριγωνικά καλούπια Τέχνη: πίνακες με την ανατολή, φυτό ήλιος.

ΞΥΛΟ Υφάσματα: μπαμπάκι, λινό Χρώμα: πράσινο Υλικά: ξύλο Τέχνη: φωτογραφίες από δέντρα, δάση, λουλούδια.

ΝΕΡΟ Υφάσματα: διαφανή, λαμπυρίζοντα Χρώμα: μαύρο, μπλέ Υλικά: γυαλιά, καθρέφτες, υδρία με νερό Τέχνη: πίνακας με απεικόνιση οποιασδήποτε μορφής νερού.

ΓΗ Υφάσματα: Χρώμα: κίτρινο και γήινοι τόνοι Υλικά: τετράγωνα. Τέχνη: έρημοι και τοπία.

ΜΕΤΑΛΛΟ Υφάσματα: Χρώμα: χρυσό, αργυρό Υλικά: στρογγυλά και οβάλ. Ανάγλυφα μέταλλα που έχουν αφθονία, ανάπτυξη και επέκταση

Με τα στοιχεία αυτά δημιουργείστε με την φαντασία σας και την διαίσθησή σας τοποθετώντας σωστά τα αντικείμενα τα χρώματα και τα έπιπλα στο χώρο σας, βάλτε χρώμα και ζωή στο χώρο σας και θα δείτε ότι αλλάζουν τα πράγματα προς το καλύτερο για εσας.

Ο ΚΙΝΕΖΙΚΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΣΚΕΨΗΣ

Διακρίνω την αλήθεια από το ξεψάχνισμα του παρελθόντος

Στέκομαι ανάμεσα στην επιστήμη και την Θεολογία

Συνδυάζω ηθική και αισθητική

Email: chrisdimitropoulou@yahoo.com